St.Mattheusschool, school voor ZMLK en SO
algemeen Informatie
Groepen
Nieuwsbrief
activiteiten

Themaweken: De vier elementen

Maandag 7 april zijn wij gestart met het project “Elementen”. 
Alle elementen zijn even aan bod geweest: water, lucht, aarde en vuur.
Vooral het element “vuur” had een spectaculaire introductie: een heuse vuurvreter op het schoolplein !
Het was een leuke show met humor en spanning. En zoals later uit de kringgesprekken bleek had vooral de jonge dame die de vuurvreter assisteerde menig jongenshart sneller doen kloppen !
Klik op de foto voor meer foto's van het optreden.

Na een week in de klas op verschillende manieren met de vier elementen bezig te zijn geweest volgde het volgende (letterlijke) hoogtepunt op de volgende maandag. Met behulp van lucht en water werd een fles spectaculair richting de zon geschoten ! Klik op de foto hieronder om de video-opname van deze spannende proef te zien.

raket film

Op donderdag 17 april maakten we een excursie naar het Kralingse Bos. In het bos was een sport- en speldag georganiseerd rond de vier elementen: luchtbellen blazen, waterballen gooien, schatgraven, lantaarnestafette en windmolentikkertje hielden de kinderen warm. En dat was nodig want het was steenkoud aan de plas. Menig personeelslid moest 's middags en 's avonds nog met kruik en hete melk de oude ledematen verwarmen tot een meer gezonde temperatuur.
Tijdens het spelen kwam juffrouw Helma met wat leerlingen van het VSO op de fiets nog even langs om ons aan te moedigen.
Gelukkig brak na het spelen de zon even door zodat we in ieder geval in een zwak lentezonnetje konden picknicken.
Daarna nog even gespeeld in de speeltuin of op de kinderboerderij en vervolgens reden we weer met de bus terug naar school.
Klik hier voor onze fotoreportage.

Op vrijdag 18 april is het project “Elementen” afgesloten maar natuurlijk zijn er groepen die er de komende weken nog wat aandacht aan besteden.

Op deze ochtend vertelden alle groepen iets over wat er geleerd is de afgelopen 2 weken. Nu, dat was best wel veel! De Gonzo’s deden een proefje met lucht. De Elmo’s hadden beestjes gezocht en de Grovers wisten precies wat bij lucht, aarde, water en vuur hoort. Maar ook de kleine Kermits hebben heel veel geleerd: dat een plantje in de aarde groeit en dat je die aarde dan water moet geven en nog veel meer………

En toen was het moment aangebroken voor de grote ballonnenwedstrijd. Aan elke ballon een kaartje en daar gingen ze…….gelukkig niet meteen in de bomen maar met een sierlijke boog er overheen. Nu moeten we afwachten of er kaartjes terugkomen. Natuurlijk zullen we het de kinderen meteen laten weten.

Al met al een zeer geslaagd project.

Klik hier voor de fotoreportage van vrijdag (met nog wat "nagekomen foto's" van eerdere dagen)


© L. Clarke/Corbis

 algemeen

informatie

de school