St.Mattheusschool, school voor ZMLK en SO
Naar hoofdpagina Informatie
Groepen
Nieuwsbrief
activiteiten

Paasfeest op de Larikslaan

Donderdag 9 april werd op alle locaties het Paasfeest gevierd.
Op de Larikslaan werd 's ochtends al vroeg begonnen met het versieren van eieren. Tevens moesten de tafels gedekt worden in alle lokalen voor de traditionele Paaslunch.
Nadat de nodige eierschalen versierd of gebroken waren, de borden en het bestek opgepoetst, kwamen alle groepen samen in de aula voor de viering.

pasen1De viering stond in het teken van "Delen" en iedere groep had rond dit onderwerp een aktiviteit voorbereid: er werden liedjes en verhalen gedeeld, zonnestralen en bloemen, paaseitjes en brood.
Natuurlijk werd ook het Paasverhaal verteld en werden vol verve Paasliedjes gezongen.

Daarna vertrok eenieder naar een lokaal voor de lunch. Vaak niet in de eigen klas, maar op bezoek met anderen in een andere klas: alle leerlingen hadden eerder mogen kiezen waar zij de lunch wilden gebruiken. Zo zaten vaak Kermits, Elmo's, Ernies, Dikkies, Gonzo's, Grovers en Schakels gezellig bij elkaar.
De ouderraad had een heerlijke lunch voorbereid met voor ieder wat wils en iedereen genoot zichtbaar.

pasen2Op het programma stond vervolgens eieren zoeken in het park, maar omdat het de gehele ochtend geregend had, werd gekozen voor het schoolplein als "verstopplek".
Tot op vandaag is onduidelijk hoeveel eieren er nu precies gezocht moesten worden en het zou dan ook niemand verbazen wanneer er bij de eerstvolgende Kerstviering nog wat eieren opduiken!

Iedere groep ging op hun beurt naarstig op zoek naar de felgekleurde plastic eieren, wetend dat in ruil daarvoor een verrassing zou worden uitgedeeld. Door niemand minder dan de Paashaas !

Na al deze activiteiten kon iedereen voldaan en moe op naar, wat later zou blijken, een zeer zonnig Paasweekend.

Bekijk hier de foto's

 algemeen

informatie

de school