St.Mattheusschool, school voor ZMLK en SO
Actueel nieuws
 


De speciale kampkrant gemist? Download uw exemplaar hier.

En alle foto's van deze kampweek kunt u hier vinden.

Op dinsdag 4 oktober is het alweer zo ver. De leerlingen uit vijf SO-groepen vertrekken voor drie dagen richting Bergeijk.
Het thema dit jaar is misschien wel het mooist denkbare: muziek!

Want zeg nu zelf: wat zou ons leven zijn zonder muziek? Sommigen staan er zelfs mee op en gaan er mee naar bed. Muziek in het hoofd of op de radio. Op cd of tegenwoordig zelfs weer op die oude vertrouwde elpee.
Dansmuziek, klassieke muziek, hardrock en jazz. Muziek uit Nederland, uit Groot-Britannië, uit Frankrijk. Beethoven, de Beatles, Broederliefde, Anu Malik of Oum Kalsoum. Of K3 natuurlijk.

Hoe dan ook zal deze kampweek een luisterrijke invulling krijgen!

Houd deze pagina dan ook goed in de gaten de komende weken en vooral tijdens de kampweek zelf!

Belangrijk: op donderdag komen wij rond 18:30 weer aan op school. Alle kinderen moeten dan opgehaald worden. Er rijden vanzelfsprekend geen taxi's.
Wij verzoeken u met klem op tijd aanwezig te zijn, zodat iedereen, moe maar voldaan op tijd thuis is.


DINSDAG

Vertrek: 9:30 uur

Met twee bussen vertrokken we uit Rotterdam om zo'n anderhalf uur later zingend in Bergeijk aan te komen.
Na de lunch werden we met klassieke muziekklanken de grote zaal van het kamphuis binnengelokt en dirigeerde de huisdirigente, juf Sofie, ons naar onze plekken om het rooster van deze eerste muzikale dag door te nemen.
Iedereen had meteen goede zin: de toon was gezet!

Natuurlijk was het eerst zaak om even de meer aardse zaken te regelen: de kamers werden verdeeld en de bedden opgemaakt.
Daarna mocht de tijd even zelf ingevuld worden en dat grepen de meesters en juffen meteen aan om een wandeltocht door het bos te maken. Het aangename kon meteen samengaan met het nuttige want er moest ook nog hout gesprokkeld worden voor het kampvuur 's avonds.
"De lanen op, de paden in" klonk het al gauw en menig leerling liep binnen korte tijd al met een vracht takken te zeulen.

Daarna was het de hoogste tijd voor een meer sportieve noot op het sportveld. We liepen een instrumentale estafette, en deden een rondedans. We hielden ballonen als klanken in de lucht en dansten tot de muziek ons dwong te stoppen. Met flesjes water maakten we onze eigen toonladder en we dansten rond altijd weer te weinig stoelen voor de stoelendans.

En toen, na nog een tel rust, was het tijd voor "De Show". Pling en Boink,een tweetal in zwart-wit zoals de toetsen van een piano dat ons op school al had bezocht, verrasten ons met een bezoek waarbij bleek dat zij niet spraken in woorden maar in klanken (hoog/laag) en dat zij piano spelen konden op hun stropdas. Iedere beweging bracht een hilarische klank met zich mee, zodat met iedere "ploink", "boing", "bliep" of "plllllrrr" de kinderen steeds meer de slappe lach kregen.
Uiteindelijk wisten we samen met deze twee muzikale clowns het kamplied te zingen en beloofden ze morgen weer terug te komen.

Na "De Show" was het tijd om de handen te wassen en aan tafel te gaan. Meester Carl, juf Loes en juf Sjakkie hadden zich weer flink uitgesloofd met als arbeidsvitaminen "liedjes van toen" over de speakers.

We kregen een ware smaaksymfonie op ons bord: nasi met zoet-zuur, kroepoek en pindasaus. En als slotstuk een fijne yoghurt met vruchten.

We speelden nog wat en vervolgens liepen we in een lange muziekmars richting het inmiddels oplaaiende kampvuur. Natuurlijk werd het gehele kampvuurrepertoire doorlopen, van Tjoemba tot Potje Vet en van Vader Jacob (in canon!) tot Berend Botje.

En daarna was het tijd om naar bed te gaan. Hier en daar klonken nog wat slaapliedjes maar daarna klonk met de opkomende maan toch uiteindelijk het slotakkoord van de dag. Sssst, tot morgen.


WOENSDAG

Vandaag werden we gewekt door misschien wel de mooiste muziek die er is: vogelgezang. En ook vrij snel, na toch een drukke dag gisteren, twinkeleerden de eerste kinderstemmen alweer.

De keukenploeg had een flinke klus, omdat zij voluit wilde klinken en iedereen, die het wilde, een gebakken ei wilde voorzetten.

Na deze versterking was het tijd voor de muzikaal omlijste work-out onder leiding van meester Carl: Het ging naar links, het ging naar rechts, we deden de Hokie Pokie, de Superman en de benen en armen gingen in-uit, in-uit.

De kinderen hadden na het ontbijt allemaal al gekozen voor een activiteit tijdens de "doemiddag" zoals we dat van school kennen. Nu vindt dat op de Mattheusschool inderdaad altijd in de middag plaats, maar vandaag dus, atonaal, in de ochtend.
Gelukkig maalden de meesten nergens om en gaven zich vol overgave over aan de zoete melodie‘n van de schrijfdans, het maken van instrumenten, het geluidenspel, de stoelendans, het noten schilderen, Voice Kids "light", het spelen op de blokfluit en het kraken van noten op het voetbalveld (dat laatste was eigenlijk gewoon voetballen, maar we gaven er maar een draai aan).

Na de lunch werd het weer even nodig om actief aan de slag te gaan.
De muzikale speurtocht stond gepland en iedere groep vertrok naar het bos om te zoeken naar noten. Geen beukennoten deze keer maar muzieknoten.

Aan het eind van de middag zagen we Pling en Boink weer. Deze keer was er een duidelijke wanklank in hun duet en maakten ze flinke ruzie.
Gelukkig werd alles opgelost en bleken ze uiteindelijk toch weer gelijkgestemd en beloofden ons morgen, op onze laaste dag nog éénmaal te bezoeken.


Na een heerlijke maaltijd, die bestond uit een gebakken aardappelballade, een strijkstok met kip en sla(gwerk) en een potpourri van verschillende smaken vla, was het grote moment daar: de disco/talentenshow.

DJ Max en DJ Jara zaten aan de knoppen terwijl achtereenvolgens Tyrone en Willem (Kinderen voor Kinderen), Adonai, Mart en Ayoub (Michael Jackson), Ceren en Asra (Justin Bieber), Eslem (met een prachtige uitvoering van een lied uit Frozen), Djamairo en Thijmen (Michael Jackson), Mirte, Cheyenne, Samira, Houda en Rana (Kinderen voor Kinderen), Rivaldo (Nielson) en Anouar (op gitaar!) een prachtige show weggaven. Gewoon dus het absolute hoogtepunt van deze kampweek.

Na al het discogeweld en onze eigen Voice Kids was het tijd om het bed op te zoeken.
Opnieuw klonken slaapliedjes maar nu toch wat korter dan de vorige nacht. Sssssst.


DONDERDAG

Voor de belevenissen van vandaag verwijzen wij graag naar de speciale kampkrant die bij thuiskomst "heet van de pers" meegegeven is en die u kunt u hier downloaden. 

het actuele weer
Klik op het plaatje hierboven voor het actuele weerbericht voor deze kampdag
algemeen

actueel

informatie

de school