St.Mattheusschool, school voor ZMLK en SO
algemeen Informatie
Groepen
Nieuwsbrief
activiteiten

VERSLAG KAMPWEEK SCHOOLSTRAAT

Dinsdag 22 april

Hallo allemaal, Hier een berichtje vanuit Bergeijk.
Wij zijn met de Oscars, Tommies en de Bruggroep A op kamp.
Vanmorgen zijn we door alle pappa´s en mamma´s uitgezwaaid. Maar ook de Pino´s en Bert´s stonden naar ons te zwaaien! Juf Franca en juf Anita gingen met een bus vol eten en speelgoed en ook de auto van Leontine was volgeladen met de muziekspullen.
Het is een muzikale en vrolijke bedoeling bij ons, want we zijn op muziekkamp. Alles gaat over muziek.

Toen we bij het kamphuis kwamen hebben we eerst lekker buiten gegeten en onze bedden opgemaakt. Uiteraard moesten eerst alle koffers verdeeld en getild worden, maar ondanks dat er alleen maar juffen zijn en 1 kok ging dat prima! Na het buitenspelen en de keuzemiddag hebben we gezongen en naar de ´Rode Draad´gekeken.
Iedereen was erg benieuwd wie er dit jaar langs zou komen. We wachten…….. en wachten…… nee er was niemand…………
Gelukkig werd er geklopt op de deur: een grote tas op de bolderkar met…….iets er in………..PIA. Haar achternaam is NO.
Ze wilde graag mee op kamp en vond dat dat ook wel mocht omdat ze alles van muziek wist…………we besloten een test te doen!! Maar wat bleek: Pia speelde een spelletje met ons en bakte er helemaal niets van. Ze dacht dat een blokfluit een blokje met een fluitje was en bij het woord gitaar haalde ze een gieter uit haar tas. Door een eerlijke stemming is besloten dat Pia op kamp mag blijven en hopelijk komt ze morgen weer terug met de `Rode Draad´.

We hebben vanavond heerlijk gegeten: Macaroni met salade en yoghurt en vla toe. Complimenten voor onze kokkinnen en kok! Hopelijk wordt het morgen weer een heerlijk zonnige dag!

Groeten van ons allemaal!!


We ginnen naar school en toen we op kamp waren gin ik naar Joost zwajen en naar papa zwajen naar kamp. Toen ginne we spele op kamp en we ginnen een bos wandelin maken. de juffe hebben het bed klaar gemaakt. Met toneel zage we pia. no de agternaam pia was in de war ze dagt dat ze op een giter kon spelen maar het was een gitaar pia blijfst wel en we ginne eten en wandelen na 8 uur naar bed

van florian


woensdag 23 april

Hallo allemaal,

Weer een schitterende dag! Wat boffen we toch.

Vanmorgen in de zon onder leiding van juf Evelien wakker geschud met ochtend gymnastiek. Na het ontbijt weer lekker lang buiten gespeeld op het grote veld en in onze eigen speeltuin, midden in de boerenlucht want de boer was aan het gieren en dat hebben we geweten!!!
Met knutselen hebben we allemaal een mooi t-shirt gemaakt met echte muzieknoten en sleutels.
Na de lunch, waar we weer buiten aan de picknicktafels van hebben genoten, was er weer een keuze programma.
1 groep is naar de kinderboederij en speeltuin geweest, 1 groep is gaan wandelen en de anderen kinderen hebben in het kamphuis gespeeld.

En ook is Pia No weer langs geweest. Het was me wat………. Met boot en al, want ze dacht wel te weten wat een fanfare was……. Nou Berend Botje ging niet VanVaren………domme Pia. En een optreden betekent niet dat je op een stoel moet gaan staan. Ze kon geen Cor vinden, toen we het over een koor hadden en deed een haar-`band` in toen we een echte live band aankondigden.
Morgen haar laatste kans, want met 295% van de stemmen kwam ze weer door het jury-beraad.
En toen………een spetterend optreden van een heuse LIVE-BAND met juf Maya als zangeres, juf Leah op de bas. Gastbandleden… jawel onze eigen directeur Geert-Jan, meester Erwin van het VSO, juf Marian van de Schoolstraat en Maarten op de sax.
We hebben gezongen en gedanst en als slot een solo-optreden van Sagar op de drums.
Helaas moest het avondprogramma wat worden gewijzigd door de regen. Geen kampvuur, maar heerlijk binnen gespeeld en de dagboeken geschreven. Kortom een heerlijke dag!

Groetjes van ons allemaal!!!


Gymen  
Ontbijten  
Buiten   spelen
Keuzemiddag
Muziek
Band
Piano
Dansen
Kleuren
Geen   kampvuur, omdat   het  regent
Tanden  poetsen
Douchen
Spelen
Video
Verhaaltjes  schrijven   op  de  computer
Slapen

Groetjes van Daphne


donderdag 24 april

Hallo allemaal,

Na een avond en nacht vol regen, begon de dag weer met de zon!!
Na de ochtendgymnastiek en het ontbijt hadden we een spelletjes ochtend. Stoelendans, zakdoekje leggen, een lastige K3-puzzel, Trommeltje-Prik en nog veel meer !
Daarna weer heel lang buiten gespeeld. Na de lunch in de zon hebben we ons weer gesplitst over drie groepen.
Een aantal leerlingen zijn naar de kinderboerderij en speeltuin geweest, anderen hebben met juf Ivonne een echt muziektoneel opgevoerd en er hebben kinderen bij het kampvuur een verhaal geluisterd, gezongen en chips gegeten.
In de namiddag kwam onze warrige Pia No weer langs. In haar bootje heeft ze voor ons gezongen over een eendje dat alleen uit varen ging.
Na haar omschrijving van een Playbackshow, een show waarin je met een ‘bek’ op een ‘plee’ (de kinderen weten dat je dat niet zo mag noemen) moet zitten, wilde ze wel bij de ‘WC-bekshow’ zijn.
Helaas was het voor haar te laat……….ze moest weer naar huis! We hebben haar bedankt met een mooi lied!

Na het eten, pannenkoeken met ijs en sterretjes toe (!!), hebben bijna alle leerlingen meegedaan met de ‘playbackshow’!!
Wat een talenten hebben we in ons midden, Ali B, Mega Mindy, Robbie Williams, K3, de Smurfen, Tina Turner, Jan Smit, Ernie, de boekenwurm en de rijtuigmannen.
Daarna moe en voldaan naar bed voor het laatste nachtje!

Morgen nog een speurtocht en dan weer naar huis!

Groetjes van ons allemaal


Vanmorgen hebben we plezier gehad!
En trouwens Kun je in het Kamphuis gezien worden ook voor heel lekker eten ik was een talentvolle Doelman .
Ik vind pia ondeugend ze is in de war Morgen is het tijd om het Kamphuis te verlaten Jammer he? Met een lach en tranen nemen wij afscheid

Groetjes Lars Maintz


Eten
Panekoek met suiker
Kusemidag
Met de bus nar de kindboerderij

Reggy


vrijdag 25 april

En dan …………………….is het ineens weer de laatste dag!

Vanmorgen zijn we opgestaan en hebben we na het douchen en aankleden onze koffers weer ingepakt. Na het ontbijt hebben we een lange speurtocht door het bos gedaan.
We moesten speuren naar zingende vogels, want de vogels waren hun stem kwijt. In het bos waren opdrachten. Wanneer een opdracht goed was, kregen we een muzieknoot. Zo konden de vogeltjes in het bos uiteindelijk weer fluiten!

Toen we terugkwamen bij het kamphuis, stond de bus al klaar. De juffen hebben nog even gezwoegd om alle tassen en koffers er weer in te krijgen. We hebben voor de laatste keer buiten aan de picknicktafels gegeten en toen mochten we in de bus.

Op school werden we ontvangen door alle papa’s en mama’s en de leerlingen van de Pino- groep en de Bert-groep.

Hopelijk gaan we volgend jaar weer!!!

Nu lekker uitrusten in de vakantie!

Groeten van ons allemaal algemeen

informatie

de school