St.Mattheusschool, school voor ZMLK en SO
Naar hoofdpagina Informatie
Groepen
Nieuwsbrief
activiteiten

"Van juffrouw Ria nemen we afscheid"

Veel leerlingen die op jonge leeftijd op de St. Mattheus school komen, beginnen in de Kermitklas. De Kermits, dat zijn de echte kleintjes, zo weet iedere leerling bij ons op school. Kleintjes die echt alles nog moeten
leren. Kleintjes die soms nog een luier dragen.
Kleintjes die nog moeten wennen aan het idee niet meer de hele dag bij mama en papa te zijn. Kleintjes op wie je erg zuinig moet zijn en die je niet aan zomaar iemand toevertrouwen kan.
feest1
De afgelopen tien jaar (om en nabij) zette juffrouw Ria zich voor meer dan honderd procent in voor die “kleintjes’ en, zoals collega’s onder elkaar wel zeiden, legde zij op haar eigen specifieke wijze een stevige, onmisbare basis voor de verdere schoolloopbaan van de leerlingen. Liefdevol maar consequent, streng op zijn tijd maar vol humor.

Maar, het moest er een keer van komen: juffrouw Ria gaat met pensioen.
Reden om even stil te staan bij deze bijzondere juf.

Op dinsdag 7 juli 2009 is er uitgebreid afscheid genomen van juffrouw Ria.
Na eerst door een erehaag te zijn binnengehaald, mocht zij het naambordje onthullen van dát gedeelte van de schoolgang dat voortaan het "Ria van Duinen-pad" zal heten.

Daarna werd juf Ria in het zonnetje gezet met kinderliedjes uit de oude doos, maar met nieuwe teksten, door alle SO-groepen.
En natuurlijk werd zij verrast met vele cadeaus.

Toen de kinderen 's middags allemaal naar huis waren werd ook nog eens een van Ria's grootste wensen vervuld: achterop bij meester Geert-Jan op de stoere motor.

Ze vond het maar wat jammer dat ze onderweg geen bekenden is tegen gekomen. Misschien, zo dacht zij, gelooft nu niemand dat zij als een heuse "Hells Angel" heeft getourd door Schiebroek.
Maar gelukkig hebben we de foto's nog (klik hier voor nog veel meer foto's).

En tegen juf Ria zouden we nog willen zeggen: dank je wel !
We wensen je het beste, het mooiste en het liefste. Geniet van je vrije tijd. Met man, kinderen en kleinkin- deren en alle andere mensen om je heen.
Enne ... kom je nog eens langs, zo af en toe? Al was het maar om ons van kikkervisjes te voorzien.

 algemeen

informatie

de school