St.Mattheusschool, school voor ZMLK en SO
Algemeen Informatie De School
Welkom
 
 
 

Op dinsdag 9 oktober is het al zo ver. Ons jaarlijkse kamp tot en met donderdag 11 oktober.
Ook dit jaar staat ons kamphuis in Bergeijk, dicht bij de bossen. En dat komt goed uit want het thema van de kampweek is dit jaar "De Jungle".

We maken ons in de klas al op voor de ontmoeting met tijgers, leeuwen, slangen, krokodillen en andere gevaarlijke wilde dieren.

Gelukkig zal er vast en zeker ook wel een meer vredelievende zebra of giraffe te bespeuren zijn.

Voor de zekerheid kunt u hier ook de laatste nieuwsbrief met alle belangrijke gegevens en bijvoorbeeld de paklijst downloaden (klik hier). We moeten er natuurlijk niet aan denken dat we midden in de jungle er plots achter komen dat niemand een zaklantaarn bij zich heeft, of zijn Tarzan-pyama is vergeten.

En zoals u wellicht al gewend bent, staat onderaan deze pagina het actuele weerbericht voor Bergeijk en omstreken.


Dinsdag

Op dinsdagochtend 8 oktober staat de reuzenjeep voor school en stapelen we al onze koffers en reistassen in de bagageruimte. De chauffeur weet de weg en het duurt niet lang of we rijden al tussen de lianen en hoge bomen. Na anderhalf uur ongeveer komen we in het basiskamp, kamphuis Willyhoeve in Bergeijk.

Nadat we de meegebrachte lunch hebben verorberd en het bed heeft opgemaakt, maken we de eerste verkenningstocht door het oerwoud.

Ook moeten we alvast hout sprokkelen voor het kampvuur vanavond.
De tocht verloopt eerst rustig langs wat grotere paden, maar later duiken we toch meer de bossen in.

Ondertussen is de zon ook flink gaan schijnen zodat zelfs onze dikke jassen uit kunnen blijven. Bij terugkomst zien we dat er verschillende oefeningen zijn klaargezet die ons net als apen laten springen, klimmen en rennen.
We springen ver, we verzamelen zoveel mogelijk bananen en kruipen door hoepels.

Iedereen doet zijn best in groepjes die mooie dierennamen hebben. Uiteindelijk blijken de olifanten het meest hun best te hebben gedaan.
Dan klinkt opeens de roep uit de jungle: het is tijd voor de show! In de show maken we kennis met Jane, een ervaren junglegids en Jilly, een knappe toeriste die nog niets snapt van de gevaren van het oerwoud.

Jilly belooft morgen in tropenkleding te verschijnen. Mét verrekijker, want zonder zie je geen giraf of olifant.

Daarna is het tijd voor het avondmaal: spaghetti (in alle soorten: voor vleesliefhebbers, vegetarisch en halal) met een lekker puddinkje na. Hard nodig na zo'n eerste dag in het oerwoud.

Flink aangesterkt trekken we allemaal vervolgens naar het open veld waar de beste vuurmakers al met het 's middags verzamelde hout een enorm kampvuur hebben kunnen maken.
En natuurlijk zingen we onze kampvuurliedjes.

De eerste ogen vallen al een beetje dicht, dus het wordt tijd dat de eerste junglereizigers hun slaapzak op gaan zoeken.

Uiteindelijk ligt iedereen en droomt over alle spannende gebeurtenissen van vandaag of misschien al over alle avonturen morgen.

Voor de leeuwen in het oerwoud is niemand meer bang. Immers, ook de leeuwen slapen vannacht.


Woensdag

Na een goede nachtrust waarin we eigenlijk maar weinig werden gestoord door de wilde dieren uit het woud, staan we allemaal weer fris en fruitig op.

Eerst maar even stevig ontbijten voordat we weer de rimboe induiken. Na het ontbijt eerst nog maar even de spieren losmaken door de ochtendgymnastiek van meester Carl. Zowel triceps als biceps en dij en kuitspieren worden extra getraind door de op junglemaat gesneden dansjes.

Dan is het tijd voor de Wilde Dieren Jacht waarin we in groepjes proberen dieren te verzamelen, terwijl we worden belaagd door leeuwen (ochtendspel).

Daarna gaan we naar de grote zandheuvel in de buurt om te picknicken en te klimmen en klauteren. Na een half uur zitten de haren van de meesten vol zand. Gelukkig zijn er in het basiskamp douches, dat scheelt weer vanavond.

Na een fikse wandeling terug, geniet iedereen even van een vrij moment. Er wordt gespeeld, getekend of gewoon in de zon geluierd totdat de geluiden uit de jungle ons wel bijna lijken te roepen. We gaan dus opnieuw op weg naar het woud om te zoeken waar die geluiden allemaal vandaan komen. Goed luisterend treffen we uiteindelijk een uil, een wat al te zeer verhitte olifant, een aap, een tijger, een slang en een op hol geslagen trommel. Nu hoeven we ons tenminste niet meer af te vragen welke geluiden we toch steeds horen overdag.

Jane en Jilly komen weer langs. Jilly heeft haar kleding wat aangepast en samen turen ze door verrekijkers in het oerwoud rond. En zien bijna niet de krokodil, die Jilly nog net weet te ontwijken. Jane werpt zich, als een heuse Freek Vonk op het groene monster en verjaagt het beest. Morgen weer nieuwe avonturen.

Door alle avonturen zijn wij complete uitgehongerd dus schuiven we snel aan bij de gezamenlijke maaltijd: salade, gebakken aardappeltjes en een kip-spies (vegetarisch, halal of regulier).

De avond sluiten we af met een show vol optredens en een disco. Uiteindelijk duikt iedereen doodmoe het bed in.

De leeuwen die het ons ’s ochtends nog zo moeilijk hadden gemaakt, zien of horen wij niet meer. Ook de leeuwen slapen vannacht.
Donderdag

Download de speciale kampeditie van onze schoolkrant hieronder voor het verslag van de gehele week, inclusief de donderdag!
het actuele weer
Klik op het plaatje hierboven voor het actuele weerbericht voor deze kampdag

algemeen

informatie

de school