St.Mattheusschool, school voor ZMLK en SO
Actueel nieuws
 
 KLIK HIER EN HIER VOOR DE FOTO'S!

EN KLIK HIER VOOR HET DAGBOEKOp woensdag 25 oktober is het alweer zo ver. De leerlingen uit vier SO-groepen gaan drie dagen lang "op reis" (naar en in Bergeijk).
De Ernies, Gonzo's, Koekies en Schakels hebben de reisgidsen erbij gepakt en al een plek van bestemming gekozen. In ieder geval worden Spanje (Schakels), Frankrijk (Ernies), Italië (Gonzo's) en Nederland (Koekies) bezocht.

Alle globetrotters (leerlingen) worden op woensdag op de gewone tijd op school verwacht, mét koffers, beddegoed en knuffel (u kunt de paklijst hier vinden). Om 9:30 zal de groep vertrekken.

De komende weken zal meer informatie over de kampweek op deze pagina te vinden zijn. Houd deze pagina dan ook goed in de gaten.

Belangrijk: op vrijdag 27 oktober komen wij rond 16:00 weer aan op school. Alle kinderen moeten dan opgehaald worden!! Er rijden vanzelfsprekend geen taxi's.
Wij verzoeken u met klem op tijd aanwezig te zijn, zodat iedereen, moe maar voldaan op tijd thuis is.


Natuurlijk kan een kamp niet zonder kamplied. Deze keer hebben we een mooi liedje op de melodie van "Ik neem je mee" van de onnavolgbare Gers Pardoel:

Weet dat ik nu niet bezig ben met taal
Ik heb geen tijd voor rekenen op schaal
Hoef ook niks te doen waar ik van baal
De landen van de wereld
Ik ga waar ik wil dan wil dan wil dan
Het kampvuur word ik stil van stil van stil van
Ik ga waar ik wil dan wil dan wil dan
Het kampvuur word ik stil van stil van stil van.

Ik neem je mee
Neem je mee op reis
Neem je mee naar Rome of Parijs
Op kamp gaan is ons doel 
We gaan naar landen warm of koel
We maken ook muziek ik laat je zien wat ik bedoel.
Ik neem je mee hee hee hee (4x) Thuis oefenen, wordt van harte aanbevolen!


KLIK HIER VOOR DE FOTO'S!

DAG 1

Vanmorgen zijn de kinderen van de Schakels, Gonzo's, Ernies en Koekiemonsters weer afgereisd naar Bergeijk. De bus werd door alle ouders uitgezwaaid.
De rit verliep voorspoedig, waardoor wij zoals gepland om 11.30 uur aan zijn gekomen op de Willyhoeve in Bergeijk.
Voor veel kinderen voelt het al als thuiskomen, maar voor veel kinderen is alles nog allemaal nieuw.

Bij aankomst moesten de kinderen eerst allemaal door de douane. Met hun paspoort bij de hand. Na een strikte controle mochten de kinderen doorlopen richting het kamphuis.
De kinderen hebben alles eerst eens bekeken in en om het kamphuis. Er was tijd om even lekker te voetballen, te klimmen op het klimrek, te spelen in het zand, terwijl de meesters en juffen de bedden op konden maken. Gelukkig was het mooi weer en kwam het zonnetje af en toe voorzichtig tevoorschijn.

Inmiddels was het tijd voor de lunch. Daarna hebben we allemaal een wandeling gemaakt door het bos, of achter het kamphuis, bij de grote zandbergen.
Rond 15.00 uur was het tijd voor de sport en spelmiddag. Alles in het teken van het thema van het kamp: We gaan op reis. Puzzels maken in estafettevorm van de vlaggen van verschillende landen, de stopdans, blikgooien, waren zoal de onderdelen van deze sportieve middag. Tussendoor kregen de kinderen "wijn" en stokbrood met kruidenboter uit Frankrijk. De kinderen waren ietwat opgelucht dat de wijn niet echt was, maar siroop........
Helaas motregende het een beetje, dus sommige onderdelen zijn wat ingekort in tijd.

Na deze sportieve inspanningen konden de kinderen even lekker bijkomen in het kamphuis. Rond 17.00 uur was het tijd voor de "Rode Draad".
Daar waren Rikkie en Riskie weer! Tijdens de viering op school om het kampthema te openen, waren deze 2 wereldreizigers al langsgekomen. Rikie en Riskie zochten een slaapplaats in het kamphuis en hadden hun eigen werptent en slaapzakken meegenomen.
Natuurlijk konden ze blijven logeren. Ze kregen nog bezoek van een Chinese dame, met stokjes in haar haar. Chinese mensen eten met stokjes vertelde ze en ze deed het nog voor ook! Na het eten liet ze een harde boer, waar de kinderen natuurlijk hard om moesten lachen. De Chinese dame liet daardoor merken dat ze lekker had gegeten.
Daarna kwam er bezoek uit Alaska van een echte eskimo. En wat bleek: de eskimo had 2 vissen gevangen. Riskie en Rikkie mochten daar even van proeven. Dat vonden ze niet zo'n succes! Na deze avonturen waren de wereldreizigers moe en doken hun tentje in. Welterusten!

De kinderen konden meteen aan tafel, want de keukenploeg had een heerlijke maaltijd klaargemaakt. Macaroni met salade. De kinderen hebben er heerlijk van gegeten. Als toetje kregen de kinderen yoghurt met of zonder vruchtjes.

Nadat de tafels weer schoon waren en de snoeten gepoetst, ging de bel weer. Dat was het teken voor de volgende activiteit.
Sommige kinderen hadden het al gezien, het kampvuur brandde al goed! Gezellig met alle kinderen rond het kampvuur, meester Menno op gitaar. Er zijn heel veel liedjes gezongen, van "in de maneschijn" tot "Rosanne" van Nick en Simon.

Na dit gezellig samenzijn was het toch echt de hoogste tijd om ons klaar te maken voor de nacht. Lekker douchen, tandenpoetsen en naar bed!
Bij sommige slaapkamers was het nog lang onrustig, waar in andere slaapkamers het al snel stil was.

DAG 2

Sommige kinderen waren al vroeg wakker en klaar voor de nieuwe dag op kamp. Eerst even wassen, tandenpoetsen en aankleden.
Om half 9 waren de tafels weer gedekt voor het ontbijt. En wat een verrassing: alle kinderen mochten per groep de keuken in om een gebakken ei te halen. Dat smaakte iedereen heerlijk!
Toen werd het de hoogste tijd om goed wakker te worden met de ochtendgymnastiek van Meester Carl en Kevin. Het weer liet het gelukkig toe om het lekker buiten te doen.

Na de ochtendgymnastiek mochten alle kinderen kiezen voor de "Doemiddag". Ze konden onder andere kiezen uit "stoelendans, hele grote bellenblazen, voetballen, knutselen met een tipi, jeu de boules en mozaïeken.
Tussen de spellen door hebben de kinderen even lekker fruit gegeten, waarna ze weer fris en fruitig door konden voor spelronde nummer 2. Gelukkig scheen de zon en konden de meeste kinderen hun lunch buiten nuttigen.

In de middag stond de boswandeling op het programma. Elke klas had een eigen rugzak met spelinhoud en konden in de bossen allerlei opdrachtjes doen. Bijvoorbeeld "landen memorie, stierengevecht "tikkertje" en dieren spotten met de verrekijker. Natuurlijk kwamen we ook een heleboel paddenstoelen tegen. Soms zelfs rode met witte stippen!

Voor sommige groepen was er nog even wat tijd voor een vrije invulling, tot aan de "Rode Draad".
Rikkie en Riskie lagen te slapen in hun tentje. Ze werden wakker door het geroep van de kinderen. Ze hebben een lekker ontbijtje gegeten.
Toen was er daar ineens een Duitse dame in een Dirndl. Ze had grote platen van een broodje worst en een groot glas bier bij zich.
Ook kregen Rikkie en Riskie bezoek van een Mexicaan. Deze meneer had een mooie poncho aan en een echte sombrero op zijn hoofd. Hij legde uit dat ze in Mexico graag taco's eten en hij liet Mexicaanse muziek horen. We hebben gezellig met alle kinderen op Despacito gedanst.
Rikkie en Riskie waren erg onder de indruk en werden erg nieuwsgierig naar alle andere mensen en landen van de wereld. Ze besloten samen op wereldreis te gaan.
Ze hebben hun spullen ingepakt, de kinderen gedag gezegd en afgesloten met het kamplied.

Na de "Rode Draad" was het tijd voor een lekkere maaltijd. Deze keer stond er gebakken aardappels, kipspies en salade op het menu. Voor de liefhebber was er ook nog appelmoes bij.
Na het eten heeft Layla uit de koekieklas getrakteerd op een lekker ijsje voor iedereen.

Daarna was het de hoogste tijd om ons aan te kleden en mooi te maken voor de "Bonte avond".
Alle groepen hebben opgetreden voor een jury. Hierbij vertegenwoordigden ze het land wat centraal stond in de klas. Er waren enorm veel punten te verdienen. Uiteindelijk hebben alle groepen met 30 punten gewonnen. Wat een feest!
Daarna was er ook nog wat tijd voor enkele individuele optredens van de leerlingen. Als afsluiter hebben we lekker met elkaar gedanst. Hoogste tijd om naar bed te gaan. Het laatste nachtje in het kamphuis!

DAG 3

De laatste dag van het kamp is alweer aangebroken. Na het ontbijt werden de bedden alweer afgehaald en de tassen ingepakt.

In de ochtend zijn we weer wakker geworden met de ochtendgym in het zonnetje. Daarna hebben we met alle groepen een gezamenlijk eindspel gedaan. We gingen op reis en moesten onze koffer pakken.

Na het spel stond de bus al klaar. Alle koffers erin en op weg naar Monkey Town in Breda. Daar werden we ontvangen en was er een speciale ruimte voor ons gereserveerd.
De kinderen hebben daar lekker gespeeld en geklommen. Daarna genoten van patat, limonade en een ijsje.

Helaas was het daarna dan toch echt tijd om af te reizen naar Rotterdam. Stipt om 16.00 uur kwam de bus het terrein bij school op rijden.
En wat bleek? De bus was leeg!
Grapje.........de kinderen hadden zich verstopt onder de banken.

Alle kinderen hebben het heel fijn gehad op kamp, maar het was ook fijn om papa en mama weer te zien!

Tot volgend jaar!

 

het actuele weer
Klik op het plaatje hierboven voor het actuele weerbericht voor deze kampdag
algemeen

actueel

informatie

de school